Confidențialitate

Prin continuarea navigării pe site-ul www.aventurasimister.ro sunteți de acord cu termenii și condițiile de mai jos.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată, site-ul www.aventurasimister.ro, ca parte a companiei Corint Junior cu sediul în București, str. Apusului nr. 31, având CUI 16050161 și număr de ordine în Registrul Comerțului J40 /8739 /2016, înscrisă în Registrul Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub Numărul 21435 din 09.11.2011, se obligă să păstreze confidențialitatea informațiilor cu privire la datele cu caracter personal și liberă circulație a acestora. Corint Junior are obligația de a administra în sigurantă și pentru scopurile specificate în prezentul document datele personale furnizate de client, cu excepția situațiilor în care dezvăluirea informațiilor este prevăzută de lege, ori informațiile sunt deja publice.

Conform Legii Numărul 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Corint Junior își ia angajamentul de a folosi datele dumneavostră personale numai în scopurile prezentate în acest document și să le administreze în deplină siguranță.

Corint Junior prelucrează datele cu caracter personal furnizate de client prin acest site, în următoarele scoupuri:

În scopul activităților de reclamă, marketing și publicitate:
Corint Junior poate prelucra și stoca, datele personale, obținute în bază formularelor și documentelor de orice fel depuse, redactate sau completate, necesare pentru a vă contacta în scopul promovării propriile servicii și produse.

Corint Junior colectează și prelucrează datele dumneavoastră personale pentru comunicări comerciale precum email, SMS sau comunicări prin postă. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că dacă optați să primiți comunicări prin SMS se va aplica planul dumneavoastră tarifar aplicat de rețeaua de telefonie mobilă respectivă. De asemenea, în cazul în care permiteți accesul la aceste informații, Corint Junior poate folosi datele dumneavoastră personale pentru comunicări comerciale pe alte website-uri, inclusiv rețele sociale unde sunteți membru, prin corespondența dintre activitătile și informațiile colectate pe website-urile noastre cu cele colectate pe website-uri terțe (“Targeted Advertising”). Aceste comunicări comerciale vă vor ține la curent cu cele mai noi știri, evenimente, oferte speciale și promoții pentru produsele care vă interesează. În unele cazuri (precum aplicații pe mobil sau programe de trimitere SMS), acestea pot include folosirea locatiei dumneavoastră exactă care ne permite să vă trimitem oferte și promoții specifice pentru locația dumneavoastră.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că puteți primi comunicări administrative din partea Corint Junior precum confirmarea comenzilor și anunțuri importante, chiar dacă vă dezabonați de la comunicări comerciale.

Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiază de dreptul la informare, acces, intervenție, opoziție, de a nu fi supus unei decizii individuale, de a solicita ștergerea datelor sale personale și de a se adresa justiției.

Pentru exercitarea acestor drepturi, clientul va trimite solicitarea printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, la sediul GRUPUL EDITORIAL CORINT, cu excepția dreptului de a se adresa justiției, pentru exercitarea căruia clientul se va adresă instanței în rază căreia domiciliază.

Furnizarea de informații personale reprezintă acceptul necondiționat cu privire procesarea datelor cu caracter personal.

Informatii privind rețelele de socializare

Prin continuarea navigarii pe site-ul www.aventurasimister.ro sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai jos.
Informațiile personale care se regăsesc public în profilele create pe rețele de socializare terțe (Facebook, Google+, Twitter, Instagram) și asupra cărora v-ați dat acordul de a fi împărțite sunt oferite către Corint Junior de aceste site-uri prin intermediul plug in-urilor instalate.
Prin informații personale se înțelege informații de bază din contul de utilizator ca nume, adresă de e-mail, sex, varstă, data nașteri, oraș, naționalitate, poză de profil, lista de prieteni etc. și alte informații asupra cărora v-ați dat acordul de a fi puse la dispoziția altor site-uri sau aplicații.

Pentru a afla mai multe informații despre modul în care rețele de socializare pot afișa diferitelor site-uri conținut al profilului de Facebook al unui utilizator, vă rugăm să citiți Termenii și condițiile de utilizare a platfomei de socializare. Veți înțelege, astfel, cum datele dumneavoastră personale pot fi utilizate în scopuri publicitare.

În conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind drepturile persoanei ale cărei date personale sunt prelucrate, aveți următoarele drepturi:

Dreptul de acces la date
Aveți dreptul de a solicita în mod gratuit, o dată pe an, confirmarea că datele dumneavoastră sunt prelucrate sau nu de un operator.

Dreptul de intervenţie:
Aveți dreptul de a obține în mod gratuit actualizarea, rectificare, blocarea, ștergerea sau transformarea datelor a căror prelucrare nu este în conformitate de cu legea, cu precădere a datelor incorecte, incomplete sau inexacte.

Dreptul de opoziţie:
Aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră personale în orice moment, din motive legitime legate de situația dumneavostră particulară, cu excepția cazurilor în care există prevederi legale contrare.

Drepturile prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pot fi exercitate conform legii, prin transmiterea unei cereri către Grupul Editorial Corint, cu sediul în Bucureşti, Strada Mihai Eminescu nr. 54A, Sector 1, București, întocmită în formă scrisă, datată şi semnată, în care se vor specifica datele asupra cărora se solicită intervenţia, motivul justificat şi modul de intervenţie. La cerere va fi atașată și o fotocopie lizibilă a actului de identitate al solicitantului. Dacă descoperiți că unele dintre datele dumneavostră personale sunt incorecte sau incomplete, vă rugăm să ne informați în cel mai scurt timp posibil.

POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

Acest website foloseste fisiere de mici dimensiuni denumite “cookie”-uri pentru a ne ajuta să vă oferim o experiență cât mai plăcută atunci când navigati pe site-ul nostru. Aflați în continuare mai multe informatii despre cookie-uri dar și modalitățile de administrare ale acestora.

Dacă considerați că informațiile din această pagină nu sunt suficiente pentru a naviga în siguranță, vă rugăm să ne contactați.

Ce este un cookie?

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, stocate de către browserul pe care îl folosiți (de exemplu: Internet Explorer, Mozilla etc) pentru a naviga pe Internet de pe PC, laptop sau terminalul mobil. Aceste mici fisere permit site-urilor web să rețină și să păstreze informații utile despre preferințele utilizatorului. Puteți să vă imaginați cookie-ul ca un soi de memorie personală a fiecărui website pe care îl vizitați, astfel încât, acesta să vă recunoască când reveniți și să reacționeze expunându-vă informația preferată cât mai rapid.

Cum funcționeaza un cookie?

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un webserver unui browser de Internet și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informații de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Atenție: cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

Există 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri “de sesiune” – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).
Cookie-uri “persistente” – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decat cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legatura între un webbrowser (utilizatorul) și un webserver anume (website-ul). Daca un browser accesează acel webserver din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționează în consecinta. Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) si nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părăsit website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului și ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:
Cookie-uri de performanța a site-ului
Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
Cookie-uri pentru geotargetting
Cookie-uri de inregistrare
Cookie-uri pentru publicitate
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de performanță

Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

– setările volumului pentru video player
– viteza de video streaming cu care este compatibil browserul

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare dată cand un utilizator vizitează acest site softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă aveți acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac.

Atât timp cât nu sunteți înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Dacă sunteți înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ați furnizat, cum ar fi adresa de e-mail și username-ul – acestea fiind supuse confidențialității și prevederilor din Termeni și Conditii, Politica de confidențialitate precum și prevederilor legislației în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile nu sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain-text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot rula autonom. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un site anume cât și pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informatii între browser și website, dacă un atacator sau persoana neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate.
Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptata (ex: o rețea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite înformații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies.

Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Iată câteva sfaturi care vă pot asigura să navigați fără griji însă cu ajutorul cookie-urilor:

Particularizați-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securității utilizării cookie-urilor.
Dacă nu vă deranjeaza cookie-urile și sunteți singura persoana care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideti browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la accesarea website-urilor care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos.

Asigurați-vă că aveți browserul mereu updatat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate astfel încât să puteți naviga cu încredere pe internet.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară proveniți. Este complet anonim și este folosit doar pentru a targeta conținutul – chiar și atunci când sunteți pe pagina noastră în limba română sau în altă limbă primiți aceeași reclamă.

Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest site, generăm un cookie care ne anunță dacă sunteți înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite să asociem orice comentariu pe care îl postați pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ați selectat “păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când veți închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit să aflăm dacă ați vizualizat sau nu o reclamă online, care este tipul acesteia și cât timp a trecut de când ați văzut mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri le folosim și pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri aparținând unei terțe părți, pentu o mai bună targetare a publicitatii, pentru a arăta de exemplu reclame despre cărți, dacă utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre cărți. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stochează informații despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, setăm cookie-uri anonime și prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a vă recunoaște ca vizitator al acelui site dacă ulterior veți vizita site-ul nostru, vă vom putea livra publicitatea bazată pe această informație.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o găsiți pe acest site aparține terțelor părți. Unele dintre aceste părți folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea câte persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași reclamă.

Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile terțelor părți pot fi folosite pentru a vă arata publicitatea pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea dvs. pe acest site.

Alte cookie-uri ale terțelor părți

Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site.

De exemplu, când distribuiți un articol folosind butonul pentru rețelele sociale aflat pe acest site, acea rețea socială va înregistra activitatea dvs.

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters.

Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în coșul de cumpărături).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
– Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.

– Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă (Ex: afișarea rezultatelor căutărilor în limba Română).
– Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, functii de safe search).
– Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
– Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea face comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings în Internet Explorer
Cookie settings în Firefox
Cookie settings în Chrome
Cookie settings în Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm urmatoarele linkuri:

OUG 13/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Ordonanta de urgenta 13/2012

Cookies – European commission

Directive 2002/58/EC of the European Parliament and of the Council of 12 July 2002 concerning the processing of personal data and the protection of privacy in the electronic communications sector (Directive on privacy and electronic communications)

All About Cookies

Your Online Choices

CMS in Romania – International Law Firm