Aventura Mirelei


Într-o seară, Mirela o fată cu părul negru, slabă, căreia îi plăcea să cânte la pian, i s-a întâmplat ceva straniu. Notele de pe portativ au prins viață. Ele au început sa cânte singure la pian. Mirela privea cum notele săreau de pe portativ direct pe clapele pianului. Fiecare notă s-a prezentat :
– Eu sunt Do!
– Mi se spune Re!
– Bună, eu sunt Mi !
Și asa mai departe….. Fiecare notă a început să deschidă o poarta si i-au spus Mirelei ca disparuse o nota de pe portativ si au rugat-o sa le ajute. Ea s-a oferit cu drag si i-a intrebat ce trebuie sa faca, iar acestea i-au explicat si i-au dat o harta. I-au mai spus ca era rapita de vrajitoarea Lulu, care vroia sa dispara notele muzicale si ca mai erau note si din alte cantece disparute. Acestei vrajitoare nu ii placea muzica. Avea timp pana la rasarit.
Si-a luat la revedere de la note si a plecat . Merge ce merge si se intalneste cu un liliac:
-Buna,eu sunt Vampirin un liliac!
-Buna eu sunt Mirela si ma duc sa salvez notele muzicale fiindca vrajitoarea Lulu are cate o nota din fiecare cantec si vrea sa dispara toate notele. Vii cu mine?
-Sigur ca da, de ce nu !
-Bine, sa mergem!
Si au pornit .
Pe drum se intalnesc cu o bufnita:
-Buna ,eu sunt Polly!
-Buna,eu sunt Vampirin!
-Buna , eu sunt Mirela si ma duc impreuna cu Vampirin la vrajitoarea Lulu, vii cu noi?
-Da ,vin si eu cu voi!
Si au plecat in timp ce ii povesteau de ce merg la vrajitoarea Lulu.
Intr-un final ajung la vrajitoare. Vrajitoarea Lulu trimite catre ei fulgere ca sa ii opreasca sa ajunga la ea.Mirela ii striga vrajitoarei sa se linisteasca si cere sa se apropie ca sa poata sta de vorba.Lulu accepta.
Fetita se apropie si o roaga sa dea notele muzicale inapoi. Lulu o provoaca pe Mirela la un test.
A pus-o pe Mirela sa compuna un mic cantec din notele :do, re, mi, fa, la, do. Ea a spus: do,re, do, fa,mi, do, re si au castigat. Au putut salva notele muzicale si s-au intors acasa printr-un portal magic .
Era sa uit sa va spun: bufnita Polly si Vampirin au ajutat-o pe Mirela sa castige testul propus de Lulu vrajitoarea. Mirela cand a ajuns acasa de la note a primit, drept multumire pentru ajutor, o carte magica in care erau cantece compuse de ele. Mirela a ramas prietena cu notele muzicale ,cu Vampirin liliacul si bufnita Polly. In fiecare seara ei se intalneau, fetita canta impreuna cu cele 8 note, iar Vampirin si Polly dansau pana la rasarit.Nume elev: Ana Rafaella Llontop
Clasa a-IV-a B

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!