Câinele care a salvat lumea, o carte plină de imaginație

Câinele care a salvat lumea, o carte plină de imaginație

 

Un viitor fără câini este unul gri și trist. Dacă tu ai ști că acesta este viitorul care te așteaptă, ai călători în timp ca să poți salva prezentul? Doi prieteni și un câine tocmai asta au făcut în originala poveste Câinele care a salvat lumea.

Despre ce e vorba în Câinele care a salvat lumea

Georgie și Ramzy sunt prieteni și-și petrec majoritatea timpului împreună. Viața lor este una obișnuită, ca a unor copii normali de 11 ani. Dar, când fac cunoștință cu misterioasa doamnă dr. Pretorius, cei doi sunt angrenați într-o aventură cu totul neobișnuită care le va schimba viața.

Într-o zi, când cei doi prieteni se plimbau pe plajă cu câinii lor preferați de la adăpostul de câini, destinul le scoate în față o doamnă ciudată, care-și spune dr. Pretorious. Printr-un șiretlic care ni se dezvăluie mai târziu în carte, aceasta îi convinge pe copii să o urmeze în casa ei ciudată, ca să participe la un experiment ciudat. Deși copiii știu că nu ar trebui s-o urmeze, aceștia se duc la ea acasă, iar acolo vor avea parte de un lung șir de întâmplări neobișnuite.

Ei vor descoperi că pot călători în viitor cu ajutorul unui joc de Realitate Virtuală. Așa vor afla numerele câștigătoare la loto din viitor, vor avea de furcă cu niște scorpioni creați cu inteligență artificială și vor avea ocazia să salveze lumea de la o epidemie fatală.

De ce o recomand

Câinele care a salvat lumea este o combinație foarte reușită de aventuri și science-fiction. Citind cartea, ideea de a călători în viitor pare foarte posibilă, iar întreaga poveste este foarte credibilă. Plină de fantezie, cu subiecte serioase dezbătute, dar și cu un umor bine dozat, cartea este o poveste originală și foarte isteață. Ea are tot ce-i trebuie ca să fie pe placul copiilor: situații comice, un scenariu de film, personaje haioase (mătușa cea furioasă a lui Ramzy e super tare) și aventuri nebune, nebune.

Personajele sunt bine conturate și te atașezi repede de ele. Iubirea lui Georgie pentru flocosul și murdarul Mister Maș este înduioșătoare, iar prietenia cu Ramzy, băiatul sărac, dar foarte isteț, este una tare frumoasă. Ei au încredere unul în celălalt și se respectă foarte mult, exact așa cum ar trebui să fie o prietenie adevărată.

Părerea mea este că necesită un pic de maturitate din partea cititorilor și de aceea o recomand copiilor peste 12 ani. Pe mine cartea m-a cucerit de la prima pagină, din momentul în care am citit poster-ul pe care-l ținea Georgie în camera sa:

”ÎNȚELEPCIUNEA CÂINILOR:

Să nu ai încredere în persoanele

cărora nu le plac câinii.

Dacă ceea ce îți dorești este îngropat,

sapă și sapă, până ce găsești.

Să nu muști dacă un mârâit este de ajuns.

Începe fiecare zi dând din coadă.

Indiferent de mărimea ta, fii curajos.

Indiferent de vârsta ta, învață trucuri noi.

Dacă cineva are o zi proastă, fii tăcut,

cuibărește-te lângă el și împunge-l puțin cu nasul.”

Câinele care a salvat lumea este o poveste captivantă, plină de imaginație și cu multă sensibilitate. Recomand cu drag cartea, o puteți găsi pe site-ul Editurii Corint.

 

Sursa recenziei: www.bucurialecturii.ro