Cei doi prieteni


Au fost odată doi extratereștri pe nume Andy și Marty care trăiau pe Marte, cei doi ajungând acolo în urma cu 1200 de ani. Într-o zi si-au scos racheta afara pentru a pleca într-o plimbare. Ei si-au dat seama ca au uitat bagajele.
În timp ce au intrat în casă după bagaje, doi extratereștri hoți le-au furat racheta. Cei doi extratereștri hoți au pornit racheta și au zburat către planeta Jupiter.
Când Andy și Marty au ieșit din casă au rămas surprinși de ceea ce au văzut. Racheta lor a dispărut!
Andy și Marty aveau o rachetă de rezervă mult mai rapidă, modernă și inteligentă. Ei au hotărât să meargă în căutarea hoților care le-au furat racheta preferată.
Înainte de a urca în rachetă, ei au zărit niște urme ciudate și urme de fum scoase de rachetă.
Când au ajuns pe Jupiter, au început căutarea rachetei furate, dar nu vedeau nimic din cauza întunericului.
Andy avea o putere magică care îi permitea să vadă în întuneric. Ei au zărit în întuneric o luminiță care se mărea cu cât se apropiau mai mult de ea. Când au ajuns aproape de locul luminat cei doi au văzut racheta lor. Mare le-a fost mirarea când au văzut că cei doi hoți modificau motorul rachetei pentru a o face mai rapidă.
Până cei doi prieteni să ajungă la rachetă, aceasta s-a înălțat și a dispărut. Zile întregi Andy și Marty au cutreierat galaxia pentru a găsi racheta, dar fără niciun rezultat.
Într-o zi, când Andy și Marty se plimbau triști pe Marte au zărit racheta lor cu unele modificări făcute la ea. Andy și Marty au mers la cei doi hoți pentru a le cere socoteală de furtul rachetei. Hoții le-au spus că au crezut că acea rachetă era abandonată și nu au știut că le aparținea lor. Ei și-au cerut scuze pentru furtul rachetei.
Andy și Marty erau foarte furioși pentru cele întâmplate și au sărit la bătaie. Ei nu au putut să accepte o simplă scuză pentru o faptă atât de gravă. Nu au putut uita cât au cutreierat întreaga galaxie pentru căutarea rachetei și cât de mult rău le-au făcut cei doi hoți.
După acest incident, Andy și Marty nu i-au iertat pe cei doi hoți și le-au cerut despăgubiri pentru fapta lor. Cei doi hoți au insistat să-i ierte și să plătească dublu paguba pe care au făcut-o. Cei doi s-au mai gândit și, cu chiu și vai, i-au iertat pe cei doi hoți.
Ei au devenit prieteni și hoții au promis că nu vor mai fura niciodată.
Totul s-a terminat cu bine!

Profesor coordonator: Groșanu Magdalena
Liceul Teoretic „Ion Barbu”, București
Nume elev: Stan Andreea Ioana Cristina

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!