Creatiile lui Marc

Creatiile lui Marc

Era o zi calda de vara, cand Marc a venit pe lume. Parintii lui erau foarte bucurosi deoarece aveau un baietel si isi faceau planuri marete cum ca ii vor cumpara o multime de mingii  si vor juca fotbal impreuna.

Timpul trecea, iar baietelul crestea frumos, avea ochii caprui, mari si expresivi, iar parul castaniu si tenul alb ca laptele ii dadeau o finite deosebita.Spre mirarea parintilor, baietelului nu ii placea sa alerge dupa minge precum faceau majoritatea copiilor de varsta lui.

Marc era atras de tot ce era demontat, de tot ce era format din piese mici precum puzzle-uri si alte minunatii ce se puteau asambla. Isi petrecea timpul de joaca imbinand fiecare particica si nu renunta pana nu reusea sa realizeze produsul finit.

Cand a implinit varsta de 5 ani, baietelul si-a sarbatorit  ziua ca in fiecare an, iar unul dintre invitati i-a adus in dar un joc Lego-City care era format din 452 piese. Pe cutia jocului era desenat un avion. Copilul era foarte incantat. Se mira cat de multe piese are, cat de mici sunt, dar totodata ardea de nerabdare sa il desfaca si sa intre in lumea creatiei.

Parintii lui nu au fost foarte incantati deoarece jocul continea piese mici si se gandeau ca nu cumva sa le introduca in gura, ca o sa se plictiseasca de ele sau ca o sa le arunce prin casa.

Zilele treceau, iar Marc era din ce in ce mai entuziasmat. Sub atenta supraveghere a parintilor, manutele dibace ale copilului lucrau si mintea iscusita il ajuta sa urmareasca fiecare pas al cartii cu instructiuni.

Totul incepea sa capete contur. In cea de a cincea zi Marc a reusit sa uimeasca pe toata lumea. Avionul format din cele 452 piese era gata. Baiatul era foarte bucuros si din acea zi si-a dat seama ca marea lui pasiune sunt jocurile formate din piese mici. Vazand cat este de fericit, parintii lui l-au sustinut si i-au cumparat jocurile mult dorite.

Anii au trecut, iar pasiunea lui a ramas aceeasi, acum copilul mandrindu-se cu impresionanta lui colectie de avioane, masini, roboti si tractoare, toate formate din sute de piese imbinate si gandite astfel incat sa realizeze produsul finit.

El a crescut frumos, avea o imaginatie bogata si tot timpul dorea sa realizeze lucruri noi, sa inventeze si sa gaseasca solutii si modalitati de rezolvare.

Marc este un copil deosebit, iar viitorul ii surade, va fi un foarte bun profesionist in industria constructiilor de masini ale viitorului.

 
Scris de Bucur Daniel-Ionuț, Clasa a III-a A
Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Călărași
Prof.coordonator: Zamfir Georgica

 

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!