Henry, un inventator de excepție


A fost o dată ca niciodată un băiat de vreo 14 anișori cu o viață normală, pe nume Henry.El trăia împreună cu părinții săi și cu sora lui mai mică Ely, într-o casă ca oricare alta, mergea la Școala Universitară de Literatură Română din Centrul orașului.
Într-o zi obișnuită ca oricare alta, a luat micul dejun cu familia și cu sora lui a plecat la școală. Ajuns în fața clasei sale, aude niște voci care veneau din camera unde era interzis accesul elevilor, era chiar înainte de ora de Limbă și Literatură Română și știa că dacă întârzia chiar și cinci minute lucru care nu i s-a mai întâmplat până acum era aspru pedepsit de către doamna Sharon cea mai dură profesoară din întreaga Universitate, ajungând în fața uși unde accesul elevilor era interzis , Henry deschise puțin ușa ceea ce văzu îi dădu un sentiment de teamă, adică erau pânze de paianjen cu paianjeni pe ele, pe o pânză de paianjen era scris cu majuscule ” BUN VENIT ÎN LABIRINTUL SUBTERAN AL UNIVERSITĂȚII„ pe cât înainta Henry tot mai multă încredere căpăta în el a înaintat până a dat de o ușă veche care scârțâia ca o poartă care nu a mai primit de mult timp lubrifianți. Deschise ușa și dădu de o hartă făcută din hârtie din aceea de calitate foarte proastă care se rupea foarte ușor. Henry auzi cum ușa principală se trânti și o cheie se sfredelea pe exterior, Henry intrase într-un mare bucluc, luă harta o studie din toate unghiurile sale și își dădu seama că avea în față o hartă care ducea spre marea comoară a Universității de Literatură.Apoi Henry urmă harta care era scrisă cu hieroglife din limba greacă care aveau o strânsă legătură cu ora de istorie a doamnei Charlotte.
În cele din urmă Henry trecuse cu ușurință prin tot labirintul când ajunse la sfârșitu său era o încăpere mare unde își găsi adevărata pasiune aceea de a inventa și a construi roboți, ieșind din acea încăpere după două ore de admirație față de roboți, ajuns în spatele școli a intrat în școală și a mers în clasa sa, clasa era complet goală doar particulele de cretă ce călătoreau prin clasă mai erau. Și așa Henry a ajuns un inventor de roboți foarte renumit, iar părinți săi sunt mândri că băiatului lor îi place să inventeze și să construiască obiecte care ar putea să-i suplinească pe oameni de la diverse acțiuni prin întreprinderile românești.

Profesor îndrumător: MArin Georgeta
Scoala Gimnaziala Barcani, Județul Covasna
Nume elev Bănuț Laura Ioana,
Clasa a 7-a

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!