LUMEA SECRETA


In Chicago, pe strada Randolph, la numarul 9, era o scoala numita ,, Lincoln Park High School’’.
Emmy, Ana, Mike si Jake erau in aceeasi clasa si, pe langa asta, erau foarte buni prieteni. In fiecare zi, dupa ce terminau orele, cei patru elevi mergeau in subsolul scolii, un loc intunecos cu multe usi. Lor le placea sa mearga acolo deoarece era un loc linistit unde isi impartaseau parerile despre teme, teste si multe altele. Dar aveau o mare curiozitate “DE CE DE DUPA UNA DINTRE USI IESEAU MEREU LUMINI COLORATE?‘’ Aceasta intrebare si-o puneau mereu cand mergeau acolo. La un moment dat intrebarea nu le-a mai dat pace, asa ca s-au hotarat sa deschida usa.
-Este doar o camera intunecoasa? intreba Emmy.
Toti copiii au fost foarte uimiti. Mike a aprins o lanterna ca sa vada daca e ceva care poate produce luminile colorate. Copiii tot mergeau si tot mergeau fara sa isi dea seama ca se aflau intr-un portal magic. Deodata … au vazut o lumina puternica, iar apoi s-au trezit intr-un loc minunat, un taram magic. Copiii, uimiti, s-au intrebat in cor ”UNDE SUNTEM?”.
Acest taram gazduia tot felul de fiinte minunate, iar acestea aveau nume nemaiintaline precum PISIIEPURE sau CALOBROASCA. La un moment dat, copiii s-au intalnit cu TIGROZAURII, niste animale nu foarte prietenoase. S-au speriat, dar, in acel moment, a aparut un animal zburator fenomenal care i-a savat pe cei patru copii de la o lupta cu animalele fioroase.
– Cine esti tu? intreba Ana.
– Eu sunt Zuma, o COLOPASARE!
– Ne-ar fi de mare ajutor daca ne-ai spune unde ne aflam, spuse John curios.
– Sunteti pe taramul magic FAIRYTOPIA, a spus Zuma, un loc unde totul este minunat.
Copiii si Colopasarea au pornit intr-o aventura minunata prin toata Fairytopia, care nu era deloc mica. Au vazut o gramada de animale, RINOTAURI, MELCOBROASTE, CAINOLEI si multe alte minunatii.
Din pacate se facu ora sase, adica ora la care se inchidea scoala si fiind vineri, daca copiii nu se grabeau puteau sa isi petreaca 2 zile din saptamana blocati acolo, iar ei nu vroiau asta. Asa ca s-au indreptat catre portal. Toate animalele si-au luat ramas bun de la copii. Inainte sa plece, Zuma i-a rugat sa nu spuna nimanui despre aceasta lume deoarece, daca se afla, FAIRYTOPIA risca sa fie distrusa. Copiii nu au facut-o, au pastrat secretul toata viata.

Scoala nr. 186 Elena Vacarescu
Nume elev: Alexandra IONITA
Clasa a IV-a B

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!