Primele mele versuri, poezii și cântecele

Primele mele versuri, poezii și cântecele

Vine nepoata de la grădiniță și începe să-ți spună o poezie pe care o știai și tu cândva, dar pe care ai uitat-o. Asta-s eu. Micuța n-a reținut totul din prima zi și se cam supără când nu o pot ajuta să continue versurile. Dau fuga pe net și găsesc poezia. Pace și veselie. Dar știu că vor urma și alte episoade de genul acesta, pentru că sunt poezii pe care nu le-am auzit sau pe care le-am uitat. Așa că, aleg să aduc acasă cartea Primele mele versuri, poezii și cântecele, găsită pe corintjunior.ro.

Asta era în decembrie. De atunci, am citit toate poeziile din ea și am și învățat vreo două. Cartea asta a devenit omniprezentă în viața noastră. Are 64 de pagini lucioase, groase, prinse bine într-o copertă cartonată. Are format mare (18 x 25,5 cm) și este recomandată copiilor cu vârsta de peste doi ani. O să vă placă. De ce vă recomand să o aduceți în biblioteca pentru copii?

Pentru că celor mici le plac poeziile la nebunie, mai ales dacă sunt rostite cu intonație, interpretate, ca și cum ar fi scene de teatru. Rimele, muzicalitatea, ritmul îi fascinează și îi ajută să rețină mici povești în versuri mult mai ușor. Învățatul poeziilor este o joacă, nu un stres pentru ei. Memoria va fi pusă la încercare și ascuțită în joacă. Nu uitați de mimică și gestică atunci când le citiți!

poezia o fetiță cu fundiță se ducea la grădiniță versuri

Pentru că în această cărticică fiecare poezie este însoțită de ilustrații superbe, care atrag ca un magnet, conving copilul să mai zăbovească asupra acelei pagini și îl ajută să învețe mai ușor. Cuvintele din poezie devin realitate, una desenată. Personajele despre care a mai auzit (cățelușul cu părul creț sau pisicuța pis-pis-pis) au și chip. Vor fi iubite și mai tare de acum încolo.

Pentru că găsiți în ea cam toate poeziile pe care educatoarele le predau celor foarte mici. Sunt poezii clasice. Pe majoritatea le știm sau măcar ni le amintim vag din vremea copilăriei. De acum vom ști versurile atunci când cei mici se poticnesc, vom putea repeta cu ei acasă, ba chiar îi putem învăța noi câte una nouă, când sunt în vacanță sau lipsesc de la grădi din diverse motive. Din cuprins, amintesc următoarele poezii și cântecele: Căţeluş cu părul creţ, Zdreanţă, Pisicuţă, pis, pis, pis, Cuţu-cuţu, na, Grivei, Oac, oac, ce petrecere frumoasă, Rică nu ştia să zică, Gândăcelul, Puişorul cafeniu, Gospodina, Căţeluşul şchiop.

 

Sursa recenziei: www.caietul-cristinei.ro