Secretul – Goicea Andrei Gabriel

secretul

Vi s-a întâmplat vreodată să descoperiți un secret care să vă marcheze întreaga existentență într-un asemenea mod astfel încât viața să se schimbe radical? Mie mi s-a întâmplat. Dar să mă prezint!

Salut, sunt Gabriel și vreau să vă spun un secret de care nu știam până acum câteva zile.

Ca orice poveste, voi începe cu începutul.

Era o zi de 12 iulie, o zi foarte toropitoare. Termometrul arăta 30°C. M-am dus în casă pentru a scăpa de căldură, dar, în acel moment, m-am gândit că n-ar fi rău să explorez lucrurile pe care le ascunde casa și să descopăr anumite taine. Pentru început, am decis să cotrobăi în pod. Ajuns acolo, am început să caut prin cutiile vechi: un arc, o tolbă cu săgeți, cărți vechi, un telefon stricat, haine vechi și multe alte lucruri de care nu-mi mai amintesc…

Până în acest moment, totul a decurs normal, însă viața mea urma să se schimbe în curând.

Cu moralul la pământ și dezamăgit că nu găsisem nimic interesant, am constatat faptul că locuința noastră nu ascunde nimic, însă, tocmai atunci când doream să cobor din pod, m-am împiedicat de o cutie. Când m-am ridicat, privirea mi-a fost atrasa de un obiect strălucitor care cazuse din cutie, un fel de baghetă magică.

Pe neașteptate și fără să-mi dau seama, în pod a apărut tatăl meu. Foarte contrariat, el mi-a spus:

– Fiule, nu trebuia să găsești această baghetă până nu o primeai de ziua ta.
– Tată, dar care-i treaba cu această baghetă? De ce este atât de specială?
– Băiatul meu, deoarece ai găsit această baghetă înainte să ți-o dăruiesc, va trebui să-ți spun o mică istorioară despre originile noastre.

Până în acel moment, nu-mi închipuiam că aveam sânge de magician, dar să-l las pe tatăl meu să prezinte povestea misterioasei baghete magice!

– ¬Fiule, va trebui să fii atent, deoarece această poveste îți va dezvălui originea făuritorilor de baghete magice și a magicienilor: “La începutul primilor magicieni și făuritori, vremurile erau mai bune, deoarece nu existau amenințări foarte mari din exterior, dar totul s-a schimbat în secolul al XVIII-lea, mai exact în anul 1710, când un magician puternic va dori să-i distrugă pe făuritorii și pe restul magicienilor, pentru a pune mâna pe Maximus Puternicos, cel mai puternic instrument creat vreodată de omenire. Acel magician nu a reușit, deoarece stră-stră-stră-stră-străbunicul tău l-a învins pe vrăjitor, închizându-l în “Maximus Puternicos”. De la acea bătălie, au existat mai mulți făuritori și magicieni care au vrut să pună mâna pe instrumentul magic și să preia puterea, dar un magician de renume a luat instrumentul și l-a ascuns într-un loc de care numai el știa.”

– Aceasta a fost mica noastră istorie și sper că ai înțeles cât de importanți suntem.

M-am bucurat de cele aflate și m-am dus în cameră pentru a medita la lumea magică pe care o descoperisem și în care tocmai pătrunsesem.

Clasa a VII-a
Școala Gimnazială Cândești, jud. Buzău
Prof. coordonator Fănică Daniel

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!