TIGRUŢELE PIERDUTE


Într-o zi de vară, trei pui de tigru şi cu mama lor au ieşit la o plimbare prin junglă. Cele trei tigruţe se numeau: Simoniau, Diana şi Deniana. Tigruţele se jucau între ele.
Între timp, mama lor, a plecat neştiind că tigruţele nu sunt în spatele ei.
După ce au terminat cu joaca, tigruţele, şi-au dat seama că mama lor a dispărut şi au început să o caute. În drumul lor, ele, au întâlnit un rinocer furios care le-a atacat. Deniana le-a apărat pe surorile ei, încercând să se lupte cu ele. Ea l-a zgâriat pe rinocer. Diana şi Simoniau au încercat să o ajute. Ele nu puteau câştiga lupta, aşa că au fugit.
În timp ce mergeau prin junglă au dat şi de o maimuţă care arunca pe jos cojile de la bananele pe care le mânca. Tigruţele nu au vrut să calce pe cojile de banană şi s-au prins de o liană. Au sărit de pe ea fix înainte de o prăpastie adâncă. Puteau trece pe cealaltă parte doar traversând pe un pod din lemn instabil. Tigruţele au mers încet pe pod. Acesta se clătina şi se mişca atunci când ele păşeau pe el. Cu greu au reuşit să-l treacă.
Au mai mers un pic şi au dat peste un vânător care avea o puşcă mare. Din fericire, el nu le-a văzut şi tigruţele au reuşit, astfel, să se strecoare pe lângă el.
Se lăsase întunericul şi tigruţelor le era frică. Cu greu au găsit drumul spre casă.
Acolo, mama lor le aştepta îngrijorată. Le-a îmbraţişat cu drag. Tigruţele s-au dus la culcare, dar au învăţat că trebuie să stea lângă mama lor pentru a le proteja de pericole.

Școala Gimanaziala “Elena Vacarescu”
Nume elev: VINTILĂ DAVID GABRIEL
Clasa a IV-a A

Perioada de votare s-a încheiat!
Perioada de votare s-a încheiat!