Vânătorii de comori – James Patterson şi Chris Grabenstein

Vânătorii de comori – James Patterson şi Chris Grabenstein

Această carte se încadrează perfect în preferinţele mele, puţină istorie, mult mister şi indicii criptate. Ne-a plăcut atât de mult încât volumul ne-a însoţit în toate excursiile din prima jumătate a vacanţei. Ne pregătim să mergem pe litoral, iar fiul meu visează la comori, piraţi şi scufundări.

Fraţii Kidd au crescut la bordul unei bărci numită „The Lost”. Toată copilăria şi-au petrecut-o pe mare unde împreună cu părinţii lor au făcut scufundări printre epavele ascunse în adâncuri pentru a găsi cele mai valoroase găsi relicve și artefacte antice, de la săbii străvechi până la monezi din aur. Acest stil de viaţă era afacerea familiei, iar copii ajutau cu drag.

Dar iată că într-o zi părinţii dispar în condiţii misterioase, în locaţii diferite. Mama dispare prima, undeva în Cipru, apoi tatăl în timpul unei furtuni pe mare, iar copiii se văd puşi în faţa celei mai mari provocări: o scufundare în căutarea celei mai mari comori. Ei vor trebui să planifice totul împreună pentru că se vor confruntă cu piraţi periculoşi, dar şi pentru a scapă de urmărirea unui vânător de comori, rival vechi al părinţilor.

Apar tot felul de indicii criptate, care le vor permite copiilor să clarifice misterul dispariţiei părinţilor, pe care nu reusesc sa ii gaseasca in acest volum. Cartea începe cu familia Kidd, care luptă într-o furtună pe mare pentru supravieţuire. Îşi dau seama că tatăl a dispărut şi presupun că a căzut în mare. Cu durere, ei sunt obligaţi să-şi facă datoria să îşi continue activitatea.

 

Personaje principale

Familia Kidd mi-a plăcut mult. Fiecare din cei 4 fraţi are un caracter şi ceva care îl face unic. Împreună formează o echipa unita cu legături puternice.

Tommy este cel mai mare. La optsprezece ani, îi plac fetele şi adidaşi. El are grijă de fraţii săi.

Storm este cel mai deştept dintre cei patru. Pe lângă faptul că are o memorie fotografică, poate ţine minte toate tipurile de date.

Bick naratorul a tot ceea ce se întâmplă. El presupune că moartea părinţilor săi este o înscenare şi crede cu tărie că sunt încă în viaţă.

Beck este sora lor. O fată inteligentă care iubeşte arta, istoria şi desenul. Întotdeauna discută în contradictoriu cu Bick, deoarece au viziuni total diferit, dar în cele din urmă fac mereu pace.

Timothy este unchiul băieţilor. Copiii nu îl cred și îl injectează cu serul adevărului pentru a afla totul despre părinţii lor.

 

 

Mi-a plăcut totul! De la coperta cartonată cu design atrăgător, la povestea palpitantă. Odată ce am început să citesc, nu m-am putut opri. Pe lângă faptul că întâmplările sunt relatate într-un mod distractiv pentru copii, ilustraţiile amuzante îi ajută să îşi imagineze scenele, stimulându-le dorinţa de aventură, creativitatea, dar mai ales magia imaginaţiei aprinsă de lectură.

Vânătorii de comori este o poveste bine scrisă cu un fir palpitant şi un complot atent gandit, care te înconjoară de la prima pagină. Cred că este o carte ideală pentru copii. Acest tip de lectură cu desene grafice, dialoguri vesele şi o povestea frumoasă este perfectă pentru micii cititori, atrăgându-i pe nesimţite în braţele obiceiului de a citi.

Este primul volum din serie şi sigura că foarte curând, aceste personaje ne vor aduce mai multe aventuri, deoarece lista de comori pierdute este lungă.. nu-i aşa?

 

Citită de darkpassion.ro